Hypotheken

De hypotheekvorm die u kiest hangt af van uw wensen en uw mogelijkheden. Bij het kiezen van deze hypotheek staat u niet alleen. Wij van VDB Hypotheken adviseren, bemiddelen en zijn volledig onafhankelijk zodat u vindt wat u nodig heeft.

U kunt ons bellen of mailen om een vrijblijvende  afspraak te maken om te zien wat uw mogelijkheden zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

Annuïteiten hypotheek

Kenmerkend voor deze hypotheek is dat u elke maand (zolang de rente niet wordt aangepast) hetzelfde bedrag betaald. In het begin van de looptijd is dit bedrag vooral rente. Aan het eind van de looptijd vooral aflossing. Dit houdt in dat de nettolasten elke maand omhoog gaan, want de hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar en een aflossing niet. Dit is de aangewezen hypotheekvorm voor starters.

Lineaire hypotheek

Bij deze hypotheek lost u elke maand een vast bedrag af. De hoogte van de lening neemt af door deze aflossing. U betaalt ook maandelijks rente, maar u betaalt alleen rente over het resterende bedrag van de hypotheek. Dit houdt in dat omdat de lening steeds lager wordt, u iedere maand minder rente betaalt. Uw maandlasten dalen dus elke maand. Deze hypotheek is over de gehele looptijd goedkoper dan een annuïteiten hypotheek. Maar in het begin zijn uw maandlasten wel hoger. U lost uw schuld sneller af, dus betaalt u over de gehele looptijd minder hypotheekrente.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u elke maand alleen rente. Tijdens de looptijd van de lening lost u niets af. Uw maandlasten zijn dus laag en de hypotheekschuld blijft de hele looptijd gelijk. Aan het eind van de looptijd dient het hele bedrag in één keer afgelost te worden. Dit kan door de verkoop van uw woning of doordat u gespaard heeft. Het is ook mogelijk tussentijds een deel af te lossen.

Spaar hypotheek

Met een spaar hypotheek weet u zeker dat u het kapitaal opbouwt dat u nodig heeft om de hypotheek af te lossen. Met de premie van de spaarverzekering bouwt u (belastingvrij) vermogen op. Door de koppeling van de hypotheekrente aan de spaarrente heeft de spaarhypotheek vrij stabiele lasten. Het is een van de veiligste hypotheekvormen.

 

Bankspaar hypotheek

Bij een bankspaar hypotheek kunt u fiscaal gunstig sparen of beleggen bij een bank voor de aflossing van uw hypotheek. In dit geval stort u het geld niet in een verzekering, maar op een geblokkeerde spaarrekening van de bank. De rentevergoeding over het saldo op de spaarrekening is gelijk aan de hypotheekrente. Bankspaar hypotheken zijn vrijwel identiek aan spaar hypotheken als het gaat om de voorwaarden en rendement. Echter zit bij de bankspaar hypotheek geen overlijdensrisicoverzekering.

 

 

Hybride hypotheek

Deze hypotheekvorm is kenmerkend door een combinatie van de spaar hypotheek en de beleggingsverzekeringshypotheek. U kunt de premie voor de kapitaalverzekering zowel in beleggingsfondsen stoppen, maar ook storten op de spaar hypotheekrekening. Op deze laatste rekening is de rente gelijk aan de hypotheekrente. U bent flexibel met welk deel van de premie u gaat beleggen en sparen. Deze keuze kunt u altijd aanpassen met eventuele kosten als het nadelig is voor de aanbieder. De kosten zijn hoger, flexibiliteit heeft een prijs.

Leven hypotheek

De leven hypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. U betaalt maandelijks rente over de lening. Daarnaast betaalt u premie voor de verzekering. Dit kan een garantieverzekering of een beleggingsverzekering zijn. Op de einddatum lost u, uw hypotheek af met het bedrag dat u opgebouwd heeft in de verzekering.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met onze adviseur.

    * Wij streven ernaar om u binnen 4 uur terug te bellen.