Ik wil een huis kopen want...

Ik ga op mezelf wonen

Gefeliciteerd, dit is een hele stap! U komt waarschijnlijk voor keuzes te staan waarmee u nog niet eerder te maken heeft gehad. De tip die wij hiervoor kunnen geven is om informatie te verzamelen zodat u een bewuste keuze maakt. Voordelen van het kopen van een huis zijn: stabiele maandlasten, elke verbetering maakt jouw woning meer waard en als uw hypotheek is afgelost is het echt úw huis. Bij het kopen van een eerste woning is het handig om uw woonwensen voor uzelf duidelijk te hebben. Wilt u nieuwbouw of een bestaand huis? Midden in de stad of juist ver daarbuiten? Is een tuin belangrijk voor u? Natuurlijk zijn uw budget, de hypotheekvorm en de bijkomende kosten naast de koopsom minstens zo belangrijk. Wij raden aan de mogelijkheden te bespreken met een adviseur. Die u overal bij kunt adviseren. Bij VDB Hypotheken kunt u vrijblijvend langskomen voor een oriëntatiegesprek.

Wij gaan samenwonen

Wauw, jullie zijn toe aan de volgende fase, wat goed! Dit is niet zomaar iets, niet alleen voor jullie relatie. Er verandert ook veel op het gebied van financiën. Nederland kent veel verschillende soorten samenlevingsvormen. Het is afhankelijk van de vorm die jullie kiezen hoe de zaken geregeld kunnen worden. En dan is de vraag natuurlijk hoeveel kunnen jullie samen lenen en welke hypotheekvorm past bij jullie? Voor het beantwoorden van deze en andere vragen op basis van jouw persoonlijke situatie staan wij vrijblijvend voor u klaar.

Ik/wij wil(len) verhuizen!

Wat spannend! Als uw leven verandert, veranderen ook de woonwensen. Het afsluiten van de vorige hypotheek is waarschijnlijk al een tijd geleden en door al die hypotheekvormen ziet u door de bomen het bos niet meer! Het is in dit geval goed om even te gaan zitten met een adviseur. Wie weet heeft u wel overwaarde op uw hypotheek. Dit komt bijvoorbeeld voor als de verkoop- of executiewaarde van het huis hoger is dan de resterende schuld van de hypotheek. Of juist een restschuld, ook wel verkoopverlies. Een schuld die ontstaat als het huis vrijwillig wordt verkocht en de opbrengst lager is dan er aan (aftrekbare) hypotheek uitstaat. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar er moet wel rekening mee gehouden worden. Een ieders situatie is weer anders en daarom is het belangrijk uw situatie te bespreken met een adviseur.

Wij gaan scheiden

Waarschijnlijk hebben jullie al genoeg aan het hoofd. Toch moeten er naast emotionele knopen, ook praktische worden doorgehakt. Een koophuis met een hypotheek is een situatie waar goed naar gekeken dient te worden. Een vraag die misschien door uw hoofd spookt is: kan ik in het huis blijven wonen? En wat gebeurt er met ons pensioen? Dit zijn allemaal logische vragen, de antwoorden zijn echter in iedere situatie weer anders. Het is daarom verstandig te gaan praten met een adviseur die u vertrouwt. Bij VDB Hypotheken kunt u altijd terecht.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met onze adviseur.

    * Wij streven ernaar om u binnen 4 uur terug te bellen.